En doğru şekilde makyaj nasıl temizlenir?

En doğru şekilde makyaj nasıl temizlenir?

En doğru şekilde makyaj nasıl temizlenir?

Makyaj yaparken gösterdiğiniz özeni makyajı temizlerken de gösteriyor musunuz? Cildiniz en iyi dostunuz ve ona en iyi şekilde bakmanızı hak ediyor. Bunun için tüyolara ihtiyaç duyuyorsanız doğru yerdesiniz. Gün içinde cildiniz makyaj, kir ve yağ gibi birçok etkene maruz kalıyor. Bu nedenle gün sonunda cildinizi iyice temizlemelisiniz. Doğru bir rutin oluşturmak için başta yapmanız gereken cilt tipinizi öğrenmek. Daha sonra cilt tipine uygun ürünlerle makyajınızı temizleyebilirsiniz. Ayrıca makyaj temizliğini derinlemesine yapmanız gerektiğini de unutmayın. İşte bu yüzden kullandığınız makyaj temizleme pamuğundan nemlendirici kreme kadar her bir detayı özenle belirlemeniz gerekiyor. Peki, makyaj neyle temizlenir? Sizin için en iyi makyaj temizleme ürünü hangisi? Detayları hep birlikte inceleyelim. 

 

Makyaj nasıl temizlenir?

Sağlıklı bir cilt için "Makyaj nasıl silinir?" sorusundan çok "Cilt nasıl derinlemesine temizlenir?" sorusunun yanıtını aramak gerekiyor. Bunun içinse dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. İlk olarak makyaj temizleme rutininizi oluşturmadan önce cilt tipinizi öğrenmenizde fayda var. Buna göre kullanacağınız ürünler değişebilir. Yağlı, kuru ve karma cilt tipleri için pek çok farklı ürün bulunuyor. Peki ürünü bulduktan sonra makyaj nasıl temizlenmeli? Genel olarak şöyle bir yol izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle temizleme işlemi için sürdürülebilir doğayı destekleyecek bir temizleme bezi veya pamuğu edinmelisiniz.
  • Cilt tipinize göre seçtiğiniz temizleyici ürünü pamuğun üzerine damlatın ve yüzünüzü yumuşak hareketlerle temizleyin.

 

Makyaj temizleme pamuğu nasıl olmalı?

Makyajınızı temizlerken ihtiyaç duyduğunuz malzemelerin mutlaka kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Cildinizde tahrişe neden olmayacak yumuşak ve kalın bir ürün seçmelisiniz. Simya Evi olarak doğayı koruma ve sürdürülebilirliği sağlamak adına yeniden kullanılabilen makyaj temizleme ürünleri hazırladık. Bu ürünlerin tamamı doğal malzemelerden yapılmış olup, yüz yıkama jelleri ile kolaylıkla temizlenebilir. Farklı formatlarda (dilerseniz pamuk dilerseniz bez) hazırlanan bu ürünlerle tek kullanımlık pamukların çevreye verdiği zararların önüne geçecek, sürdürülebilir makyaj temizleme alışkanlığı kazanacaksınız.

 

Makyaj temizleme suyu nasıl kullanılır?

Makyaj temizleme suları da kozmetik alanında oldukça popüler ürünlerden biri. Cilt tiplerine göre ayrıldığı gibi yüzünüzün bölümlerine göre de ürünler değişebiliyor. Örneğin; göz makyajını temizlemek daha zor olduğu için göz temizleme ürünlerinin içeriği buna göre şekilleniyor. Bu sayede temizlemesi zor olan rimel ya da eyeliner kolayca temizleniyor. Pek çok makyaj temizleme suyu aynı zamanda nemlendirici bileşenler de içeriyor. Simya Evi'nin özel olarak hazırladığı Duo Makyaj Temizleme Suyu'nda cilt sebumuna en yakın yapıdaki içeriklerden olan jojoba yağının gözeneklerdeki sebum ve kiri çözme özelliğinden faydalanılırken Rosa Damascena cinsi gülden elde edilen gül suyu cildi onararak arındırır. Aloe Vera suyu, papatya ekstratı ve yulaf tohumu yağının yatıştırıcı etkisi cildi tahrip etmeyen nazik bir temizleme sağlar.

 

Makyaj temizleme için yüz yıkama jeli nasıl kullanılır?

Makyaj temizleme için bir diğer çok tercih edilen yöntem de yüz yıkama jelleridir. Hem cildinizi hem de yüzünüzdeki makyajı temizleyen yüz yıkama jelleri aynı zamanda cildinizi bakım rutininizin bir sonraki adımına hazırlıyor. Yüz yıkama jellerini kullanırken cilt tipinize uygun ürünler seçmek önemlidir. Örneğin yıkama sonrası cildinizde gerginlik hissediyorsanız yanlış bir ürün kullanıyor olabilirsiniz. Moist&Calm Yüz Yıkama Jeli hassas, alerjik, çabuk kuruyan ciltlerin yanında tam da bu cilt tipleri için hazırlanmıştır. Yağlı ve karma bir cildiniz var ise Clear&Shine Yüz Yıkama Jelini tercih edebilirsiniz.

 

Makyaj temizleme toniği ne işe yarar?

Makyaj temizleme tonikleri makyajı derinlemesine temizleme amaçlı kullanılıyor. Makyajınızı temizlerken kullanabileceğiniz gibi temizleme sonrası cildinize hapsolmuş kirleri yok etmek için de kullanabilirsiniz. Ayrıca içeriğine göre cildi sıkılaştırma etkisi de bulunduğu için tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz. 

 

 

Etiketler: makyaj, makyaj temizleme
Nisan 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR