Lekeli ciltler için güneş kremi kullanmak neden çok önemli?

lekeli ciltler için güneş kremi - simyaevi

Yaz mevsiminde kum, deniz ve güneşle bolca vakit geçiriyorsanız cildinizde bazı lekelerin ortaya çıkması mümkün. Bununla birlikte güneşin zararlı ışınlarından kış aylarında da korunmaya devam etmek gerekiyor. Bu aşamada ise en yakın dostunuz elbette, güneş kremleri. "Hem içeriği temiz, hem lekeli cildime çok iyi bariyer sağlayan güneş kremini nasıl seçmeliyim?" sorusu aklınızı kurcalıyorsa doğru yerdesiniz. Lekeli ciltler için güneş kremi önerileri ve alternatiflerini doğru değerlendirmek, cilt sağlığı için oldukça kritik. Özellikle kuru ve lekeli ciltler güneş kremi doğru seçilmezse bu durum çeşitli cilt hastalıklarına davetiye çıkarabilir. Siz de lekeli ciltler için en iyi güneş kremi alternatifini arıyorsanız seçim yaparken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. 

 

Güneş ışığı kaynaklı cilt lekeleri nasıl ortaya çıkar? 

Güneş ışınlarına fazla maruz kaldığınızda cildinizde kahverengi ya da açık renkli lekeler ortaya çıkabilir. Bunu önlemek için yüzünüzü koca koca şapkaların arkasına saklamanıza, güneşin tepe noktada olduğu saatlerde evde veya otelde hapis kalmanıza, herkes denizde veya kumda eğlenirken onlara uzaktan bakmanıza hiç de gerek yok. Tamam, siz yine şapkanızı ihmal etmeyin, çok sıcak saatlerde güneşin altında vakit geçirmeyin ama geçirmek isterseniz de buna engel; lekelenen cildiniz olmasın. Lekeler için güneş kremi kullanın yeterli. Sivilceli ve lekeli ciltler için güneş kremi seçenekleri sorunu çözmekte en önemli yardımcılarınız olacak. 


Kuru ve lekeli ciltler için güneş kremi neden önemli? 


Cildinizdeki lekelerin artışını ya da yeni leke oluşumunu önlemek için lekeli ciltler için hazırlanmış UVA ve UVB koruyuculu güneş kremi seçenekleri kurtarıcınız olacak. Lekeli olan ciltler için en iyi güneş kremi; cilt tarafından emilen ama beyazlık bırakmayan Non Nano, MicNo teknolojisiyle üretilmiş, çinko oksit ile üretiliyor. Bununla birlikte cildinizin, hamilelik döneminde olduğu gibi ekstra özene ihtiyacı varsa krem seçiminde çok da ayrıntıcı olmalısınız. Hamilelik ve menopoz döneminde hormonlara bağlı oluşan lekelere karşı bir önlem için yüksek SPF’ye sahip kuru ve lekeli ciltler için geliştirilmiş güneş kremi kullanmanız gerekiyor. 

 

Lekeli ciltlere özel güneş kremi nasıl seçilir? 

Lekeli cilt için güneş kremi seçiminde dikkat etmeniz gereken faktör UVA ve UVB oranları. Kremlerin genel olarak üzerinde yazan SPF değeri ise UVB ışınlarına karşı koruyuculuğu ifade ediyor. Fakat UVA kalkanı da en az UVB kadar önemli. UVA kalkanı, ciltte leke oluşturan ışınların etkisini önlemeye yardımcı oluyor. Lekeli ciltler için güneş kremi tavsiyesi olarak ürünü almadan önce UVA’ya karşı da koruma içerip içermediğine bakmanızda fayda var. 

 

Lekeli cilt için güneş kremi kullanımı nasıl olmalı? 

Cildiniz için tam koruma sağlamak istiyorsanız kremleri ışığa çıkmadan önce sürmeniz, havuza veya denize girdikten sonra yenilemeniz gerekiyor. Gün içinde yaklaşık 2 saatte 1 kez güneş kremi uygulaması yapmak yeterli olacak. Özellikle doğrudan güneşlenme saatlerinde kremi cildinize iyice yedirdiğinizden emin olmalısınız. Kolay kolay dağılmayan, yüksek kaliteli bir ürün kullanarak bu süreci çok daha kolay bir hale getirmeniz mümkün. 

 

Sadece lekeye meyilli ciltler mi güneş kremi kullansın?

Cildinizde leke yoksa bile gün içinde leke için güneş kremi kullanımını ihmal etmemek gerekiyor. Ayrıca unutmayın, sadece dışarı çıkarken güneş kremi kullanmak yeterli olmayabilir. Özellikle bilgisayarı çok kullanıyorsanız ev içinde de güneş kremini ihmal etmemeniz gerekiyor. Lekeli ciltler için güneş kremi kullananlar bilgisayar ve telefonların mavi ışıklarından korunmak için de çaba sarf etmeli. Böylece lekeler ve cilt hastalıklarından korunmak mümkün olabilir. 

 

Etiketler: lekeli cilt, leke bakımı, güneş koruyucu, güneş kremi, SPF
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR