Sürülebilir Doğa, Sürdürülebilir Yaşam

Sürülebilir Doğa, Sürdürülebilir Yaşam

İnsan nüfusunun özellikle son elli yıldaki artışı, gezegenimiz ve tabii ki doğa üzerinde aynı artış oranında bozulmaya, kirliliğe ve yok olmaya neden oluyor. Küresel ısınmaya, edindiğimiz tek kullanımlık yaşam pratiklerimiz sonucunda ortaya çıkan devasa atıklar ile ne yazık ki katkıda bulunuyoruz.

 

Biz Simya Evi olarak kurulduğumuz günden bu yana, söz konusu yaşam pratiklerimizde olumlu değişimler yaparak; sürdürülebilir doğanın yanında olmak istedik. Çünkü doğa var olduğu sürece, yaşam da var. Bu açıdan tüm ürünlerimizi yaşamımızı borçlu olduğumuz doğaya saygı duyarak ürettik ve üretiyoruz. Bunun için sadece temiz içerikli ürünler üretmekle kalmayıp; plastiksiz ürün ambalajları ve paketlemesi yanında, çok kullanımlık makyaj temizleme bezi ve bambu makyaj temizleme pamuğu gibi çok yönlü kullanıma uygun kozmetik ürünler ile “sürülebilir doğa” içeriğimizi aynı zamanda “sürdürülebilir doğa” olarak da yürütmeye çalışıyoruz. Böylece doğadaki karbon ayak izimizi de azaltabiliyoruz. Aynı zamanda ağaçlandırmaya çok önem veriyoruz. Halihazırda 2000 ağaçlık iki adet Simya Evi korumuz mevcut. Aynı zamanda hayvanlar üzerinde hiçbir deney yapmıyoruz ve bu deneyleri yapan hiçbir tedarikçi çalışmıyoruz. Doğanın bir parçası olan hayvan dostlarımızı, doğanın sürdürülebilirliği ve yaşam hakkı bağlamında önemsiyoruz.

 

Ürünlerimiz %100 doğal, ürünlerimizin içeriğindeki tüm bileşenler doğadaki bileşenlerden oluşuyor. Eğer kullandığımız hammadde ülkemizde yetişen bir bitkiyse, mutlaka yerel üretim tercih ediyoruz. Kullanmamız gereken maddenin yerel muadili varsa yine yerel muadili tercih ediyor; ancak iklim/yükseklik gibi nedenlerle ülkemizde bulunmayan bitki ya da ekstraktları kullanacaksak en adil üretim koşullarında üretilmiş, karbon ayak izi en az olanı bulmaya gayret gösteriyoruz.

 

Tüm bunların yanında ülke ekonomisine katkıda bulunan yerel üretici konumundayız. Üretim aşamasında sadece son çıkan ürüne değil, hammaddeye de bir o kadar dikkat ediyoruz. Sertifikasız ve güvenilmez hiçbir ürünü atölyemize sokmadığımız gibi, olabildiğince yerli hammadde kullanmaya çalışıyoruz. Test edilmemiş, onaylanmamış hiçbir bileşeni, formüllerimize katmıyoruz. Bunun yanı sıra yaratmış olduğumuz istihdam ile ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

 

Son çıktı olarak elde ettiğimiz ürünler ise evrensel nitelikli ürün standartlarında yer alıyor. Çünkü bizi taşıyan bedenimize ve doğru orantılı olarak psikolojik dünyamıza iyi bakmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden evrensel kalitede üretmek, Simya Evi olarak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Elde ettiğimiz ürünlerimizde kullandığımız hammadde içeriklerini ise, şeffaf bir şekilde paylaşıyor ve sürülebilir doğamızın, sürdürülebilir varlığı için yine doğa ile işbirliği yapıyoruz. Doğanın bize açtığı sonsuz geçitte, her zaman şevkle ve merakla ilerliyoruz.

Etiketler: doğa, sürdürülebilirlik, doğal ürünler
Ocak 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR