Lachesis

Lachesis

Yunanistan’daki Sakız Adası’nda, eski/kadim ağaçlar gövdelerinden gözyaşı şekliyle düşen bir madde üretirler. Sakız Adası’nın gözyaşları, medikal alanda ve kozmetik sektöründe kullanılabilecek oldukça fazla niteliğe sahiptir. Bir kere kristalize yapıya geçtiğinde, en önemli yaşlanma karşıtı içerik olan Lakesis için kullanılırlar.

 

Lakesis de, Klotho ve Foxo adındaki iki gençlik proteinin sentezini artırır. Bu proteinler ile 54 yaşındaki fibroblastlar, 37 yaş özelliklerini barındırır. Hücre detoksu süreci tekrar aktive olur ve böylece dermis tabakasında ve kolajen liflerde sıkılaşma gözlemleriz. Sıkılaşan cilt de daha genç görünür.

 

Lakesis, Yunan mitolojisindeki efsaneye atıfla ortaya çıkmıştır: Clotho, Lachesis ve Atropos… Efsaneye göre, Clotho yaşamın ipliğini eğirir; Lachesis bunun uzunluğunu ölçer; Atropos ise yaşamın ipliğini makasıyla keserek yaşamın sonunu işaret eder. Clotho’nun ismini verdiği, yaşlanmayı geciktiren Klotho proteini 1997’de tanımlanmıştır. Kristal Gözyaşı’nın Kıymetli Yağı da fibroblastlardaki Klotho sentezini artırır. Efsaneye atıfla bu yağa; Lakesis denmiştir; yaşam döngüsünü ölçen tanrıça…

 

Sakız Adası’nda yer alan ve Akdeniz iklimine özgü Sakız Ağacı, bahsi geçen gözyaşını üretir. Yine antik efsanelere göre, bu gözyaşı ağacın ağlamasıdır aslında… Sakız ağacının tarımsal işlevine antik dönemlerde başlanmış ve özel bir sakız, alkol ürünleri, tatlılar ve kozmetik gibi çok farklı ürünlerin detayında kullanılmıştır.

 

Yukarıda da belirtidiği gibi, Lakesis fibroblastlardaki gençlik proteini Klotho’nun sentezini artırır. Uygulamadan sonra 54 yaşındaki fibroblastlar, 37 yaş ile aynı oranda; 37 yaşındaki fibroblastlar ise 28 yaş ile aynı oranda Klotho proteini içerir. Aynı zamanda Lakesis mevcut özellikleri ile hücresel aktiviteyi de geliştirir. Bunun yanında kolajen sentezini e aktive etmektedir. Ayrıca 4 haftalık Lakesis uygulamasından sonra kadınların üçte ikisi, yüz kontüründe gelişme olduğunu gözlemlemiştir. Böylece cilt daha genç, ince yüz kontürü daha gergin görünmektedir.[1]

Biz de Lachesis Göz Çevresi Serumu'nu hazırlarken ilhamı efsanelerden aldık. Ve ortaya efsanelere yakışır bir ürün çıktı. Lachesis'in ana amacı, kısa süreli hızlı tedaviden çok, uzun soluklu bir iyi görünme hali. Yani düzenli kullanımda sadece göz çevremizin diriliği ve canlılığı yerine gelmeyecek, aynı zamanda uzun süreli olacak. 

 

 

[1] https://www.codif-tn.com/wp-content/uploads/2016/02/LAKESIS-BROCHURE-GB.pdf

Etiketler: lachesis, klotho proteini, cilt bakımı, göz çevresi bakımı,
Ocak 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR