Yumuşacık bir cilt için kuru fırçalama nasıl yapılır?

Yumuşacık bir cilt için kuru fırçalama nasıl yapılır?

Kuru fırçalama nedir, kuru fırçalama nasıl yapılır?

Kuru fırçalama, doğal malzemelerden kullanılarak hazırlanan bir aparatla yapılan masaj tekniğidir. Simya Evi’nin kuru fırçası piyasadaki pek çok fırçadan farklı olarak Sisal agave bitkisinin liflerinden ve ahşap kullanılarak üretilmiştir. Kuru fırçalama tekniği diğer masaj türlerine göre çok daha farklı. Çünkü burada uygulama yapmak isteyen kişinin kuru fırçayı ayaklarından başlayarak kalbine doğru hareket ettirmesi gerekiyor. Çok sert olmayan kişisel bir kuru fırçalama fırçası edindikten sonra hem vücudunuzun hem kullandığınız fırçanın kuru olması şart desek yanlış olmaz. Kuru fırçalama ne zaman yapılmalı diye sorarsanız duştan önce beş dakika kadar haftada birkaç defa uygulamanız yeterli! Kuru fırçalamayı saat yönünde ve dairesel hareketlerle yapmalısınız. Cildinizin ince ve hassas olduğu bölgeleri fırçalarken baskı uygulamamaya dikkat edin.

 

Kuru fırçalama ne işe yarar? Kuru fırçalama yararları nelerdir?

Ciltteki gözeneklerin temizlenmesini ve açılmasını sağlıyor. Ciltte biriken ölü hücreleri arındırıyor ve cilt sağlığını koruyor. Kuru fırçalama selülit sorunun giderilmesinde yaygın olarak kullanılan bir teknik. Kan akışına hız kazandırdığı için hem daha enerjik hissetmenizi hem selülitlerin gözle görülür şekilde yok olmasına yardımcı oluyor. Toksinlerden kısa sürede kurtulmanızı ve ruhsal olarak rahatlamanızı sağlıyor.

 

Yaz aylarının korkulu rüyası selülit için kuru fırçalama nasıl yapılır?

Özellikle bikini ya da mayo giydiğinizde gözünüze çarpan ve sizi rahatsız eden selülitler için en doğal ve en etkili tercihler arasında kuru fırçalama yer alıyor. Selülit için kuru fırçalamanın özellikle spor yaptıktan sonra yapılması öneriliyor. Bacaklara kuru fırçalama nasıl yapılır diye sorarsanız… Bacağınızı, ayaktan kasığa kadar olan bölgede, her zaman kalp yönünde hareketlerle fırçalayın. Aşağıdan yukarı doğru uygulamanız gereken baskı, hissedebileceğiniz fakat acıtmayacak seviyede olmalıdır. Kuru fırça kullanımı, vücutta lenfatik drenaja yardımcı olur. Bacaklara bu şekilde yapılan uygulama, en önemli kuru fırçalama faydaları arasında yer alıyor. Haftada bir ya da iki kez olmak üzere yapılacak kuru fırçalamayla beraber bu sorunun büyük oranda üstesinden gelmeniz mümkün diyebiliriz. Ancak selülit sorunu için kuru fırçalama tek başına yeterli olmayabilir. Bunun için kuru fırçalama yapanlar, beslenme planı değişikliklerine gitmeli ve sporu bir rutin haline getirmeli. Böylece selülit giderme konusunda çok daha başarılı sonuçlar elde etmek mümkün.

 

 

Etiketler: kuru fırçalama, vücut bakımı, selülit
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR